FJORDHÄSTSTUTERI KRY

VÅRA KATTER

BICEPS & TRICEPS

Biceps och Triceps kommer båda från Avlösa på Visingsö, och kom till oss som kattungar i november 2015, samma dag som vi hade tvingats avliva Tarsus. Helena mötte de båda kattungarna, som kommer ur olika kullar, och där Biceps är lite äldre än Triceps. Hon blev erbjuden att ta med några kattungar hem, och valde efter en kort tvekan att ta med dessa båda hankatter, som har visat sig vara frimodiga och härliga unga katter. Biceps är blå med stora vita tecken och Triceps är gråtigrerad med vita tecken. Tyvärr dog Triceps i slutet av augusti 2018 utan känd orsak.

Tidigare katter

Atlas hette Arashi när vi hämtade honom i Linköping på försommaren 2013. Han var en rödtabby korthårig kastrerad hankatt född 2012, och kom till oss då ägaren inte längre kunde ha honom och hans kullbror Taz, kallad Tarsus hos oss. Trots att de levt sitt liv i lägenhet anpassade de sig snabbt till livet på landet i stallet. Både Atlas och Tarsus var härliga katter och goda vänner, men tyvärr fick vi avliva Tarsus i november 2015, och Atlas försvann hösten 2017. Vi har aldrig sett honom efter det, och befarar att han är död.

Tarsus, eller som han tidigare hette Taz, var kullbror med Atlas, och kom till oss på försommaren 2013, då de båda var ett år gamla. Tarsus, en stor bruntabby kastrerad hankatt, drabbades trologen av förgiftning och fick avlivas efter några dagars sjukdom i november 2015.

Sabina hette från början Shubina, men det var för krångligt, tyckte Maria, som fick Sabina och hennes kullbror Tiger samtidigt. Båda var födda 2002, men Tiger lyckades aldrig anpassa sig till kattflocken här efter flytten från Knivsta, så vi kunde inte ha honom kvar. Sabina var en sköldpaddsfärgad kastrerad hona, europé. Hon var mycket pratsjuk, och had ett kraxande läte. Hon var specialist på att bli instängd i olika rum... Sabina avlivades våren 2013 efter en tids problem med luftvägarna, som aldrig blev bra trots behandling.

Carpus var en kastrerad hankatt, rödtigrerad europé utan vita tecken. Han var född 1999 hos Karin Och Bertil Johansson i Sommen. Carpus var snäll och följde gärna med på promenader, men han tyckte inte om att hållas i famnen, och undvek små barn och om man är många personer tillsammans. Carpus blev påkörd och dog hösten 2011.

Tidigare hade vi också Ulna och Radius, som var kullsyskon, födda 1997 hos Britt Blomander, Tranås. Radius var bruntabby och Ulna blåtabby. Radius blev överkörd och dog när han var drygt ett år, medan Ulna fanns kvar hos oss till december 2006, då vi tvingades avliva henne på grund av diabetes.

Så här intensivt lekte katterna Ulna och Carpus.