FJORDHÄSTSTUTERI KRY

FOTOALBUM 2010

28 december 2010

Här kommer några färska vinterbilder, som visar denna årstid när den är som bäst. Först Finja som för andra gången drar kälken, sen en bild på en rimfrostig Halling. Därefter Muska, med Henja i bakgrunden och så Ella på härlig ridtur med Desolett. Unni och Finja pratar med varandra, och så en bild på Halling, som gärna diar en skvätt ibland. Haldol - Julia, Ella - Desolett och Mia - Muska (och jag satt på Henja och tog kortet) på ritt i snön. Ett par bilder från hagen där bland annat Finja och Desolett gärna äter tillsammans och sist en bild på Haldols allt längre lugg.

20 november 2010

Från Djusas ägare Annika fick jag en fantastisk mängd bilder tagna av hennes döttrar Frida och Lisa under Vetlandahelgen. Dessa bilder plockade fram många fina minnen och lockade tillbaka stämningen från en fantastisk helg. Jag har ni plockat ut en del av bilderna på Henja och Djusa, och kunde inte motstå att ta med även bilden på ringmastern Lars-Ove som håller koll, Lisas nöjda segergest och mig och Annika på läktaren. Kanske kommer jag senare att göra en ny samling med bilder på en del andra deltagare, där fotograferna verkar ha haft en viss förkärlek för rödblacka hingstar. Till dess får ni hålla till godo med detta partiska urval;-)

26 september 2010

Bilder från premiering och riksutställning: Muska och Halling på premiering Vreta Kloster, då Muska fick ELIT och Halling 40 poäng. Sen en bild på bara Halling. Därefter Henja och så Djusa från riksutställningen i Vetlanda, där de blev trea respektive etta av treårsstona.

22 augusti 2010

Här kommer några bilder från den senaste tiden. Först Halling, sedan nyblivna klubbmästaren i bruksridning: Haldol. Därefter våra fyra generationer med farmorsmor Ljosefin 2593, farmor Desolett Kry 3271, far Haldol Kry 257 och sonen Halling Kry. Sedan två bilder från KMi bruksridning, först Desolett och Ella, sedan Haldol och Julia. Därefter en bild från Haldol på dressyrtävling och sist Haldol hemma i flocken med Silja och Muska.

22 augusti 2010

Tävlingsbilder från helgen. En hel rad bilder på Ellas och Humles lyckade dag på sin andra officiella agilitytävling, och så en bild vardera på Ella och Desolett respektive Julia på Haldol på hopptävling i Aneby.

1 augusti 2010

Här kommer först två bilder från dressyrtävlingarna i Heda; först Ella och Desolett och sen Julia och Haldol. Sen en bild där Ballerina spanar in Gandalf, under översinseende av Silja, och sist en studie av Gandalfs bakdel (jag försökte fånga hans fina zebratecken - grepp - vid manken, men fick istället en bild med mysigt ljus!).

18 juli 2010

Idag var det fjordpremiering i Brunnstorp, och vi hade med oss Henja och Finja, som båda fick 41 poäng. Den översta bilden på Henjas huvud har jag fått av Jennika Smedberg, som var snäll och skickade över några härliga bilder. Sedan en uppställningsbild på Henja och så Finja.

16 juli 2010

Idag har vi varit och hälsat på Haldols dotter Labolina, och här ses hon med Unni, och sedan med sin mamma Lorina i bakgrunden. Labolinas halvbror Halling Kry står gärna ihop med Gandalf, men när Gandalf betar är han tråkig (som mamma) och får vara själv - kolla in Halling långt borta hos "tanterna". Jag är imponerad av Gandalfs fina zebratecken, och kolla in vilken bred ål!

5 juli 2010

Här ses: Desolett och Ella rider fram för en varm dressyrtävling, Gandalf och Ljosefin är goda vänner, Halling är ett riktigt charmtroll, och sist en bild på Ala, som har blivit ett år. När vi lade ut den bilden på första sidan kom kommentar från Djusas ägare om hur otroligt lika de båda halvsystrarna är. Kul!

16 juni 2010

Ett par färska bilder på Halling Kry som föddes i natt, och så en bild på den stolta fadern Haldol Kry.

7 juni 2010

Lite bilder från härliga maj kommer här: Först tre bilder från Gandalfs hage, där alla verkar trivas prima, sen två systrar (Desolett och Finja) som är både lika och goda vänner, sist Humle och Inti.

8 maj 2010

Här kommer ett litet urval från Nordfjordeid, på morgonen innan vi får resultaten. Först tre bilder på Finjas pappa Perakrossen, som jag tyckte ritkigt bra om - en hingst med utstrålning. Sen följer Knapstad Larris och Nytuns Heiden. Därefter två bilder på Birkelid Tor och sen två på hans pappa Torsetblakken, som hade sex söner på plats, varav flera hade ärvt hans huvud. Sist av hästbilderna Hafstadgut och därefter en gatubrunn i Nordfjordeid. För att visa våra nya kry-tröjor sitter Emily och jag modell vid Nordfjorden. Om någon vill köpa sådana tröjor så finns det lite olika varianter med detta tryck. Info kommer när jag har kommit hem igen!

6 maj 2010

Bilder från bruskridningsträningen hos oss den 1 maj. Den lilla svarta ponnyn är Pakita, och fjordingarna tror jag nästan ni känner igen.

17 april 2010

Här kommer några bilder från träningstävling i hoppning förra helgen. Haldol lyckades jag inte fånga över hinderna, utan det får bli framridningsbilder (var inte van vid Julias kamera), och på den ena är Desolett också med. Till sist en bild när Ella och Desolett hoppar.

28 mars 2010

Det var svårt att få bra bilder på hopptävlingen, så här kommer några träningsbilder när Julia och Haldol samt Ella och Desolett tränade hoppning idag. Alla fyra var duktiga, och gör stadiga framsteg. Haldol verkar vara en riktig talang!

18 mars 2010

Ett par bilder på Haldol och Julia när de var på hopptävling vid Tranås ridklubb.

12 mars 2010

Vinter har vi haft sedan sist jag lade ut några bilder, och nu kommer några från en vacker februaridag med sol och mycket snö. Otroligt nog kom det ännu lite mer snö några dagar senare, men nu har det sjunkit ihop lite. Som synes har vi dock passat på att njuta. Inti har utvecklat en snösimningsteknik så han sprutar fram i snön. Under ser ni et porträtt av Humle och sedan av Peppe. Två bilder på barn på skidtur (om en faller, så faller fler i backen!) och sist en bild på vårt hus i vinterdräkt.

13 januari 2010

I år har vi fått en riktig vinter, och jag visar några bilder från årets första dagar. Vi har kört Henja en hel del med kälken, vilket hon verkar gilla och sköter sig bra. De tre första bilderna visar när jag kör henne på vägen. Sen kommer en bild på Finja i hagen, och till sist hennes mamma Ljosefin. Det är fascinerande att snön inte smälter på ryggen. De har verkligen en bra isolering i sin täta päls. Men när det är riktigt kallt får de extra mat, och då verkar ingen frysa.