FJORDHÄSTSTUTERI KRY

FOTOALBUM 2011

1 januari 2012

Årets första dag 2012 passar jag på att lägga in lite bilder från slutet av 2011, allt medan regn och hagel piskar mot rutan. Det har inte varit många snödagar, men dagar som varit vackra av frost eller sol, och en del bilder har det blivit tagna under jullovet. Här kommer ett urval.

Haldol Kry, en stilstudie under ett dressyrpass.

Haldol Kry och Ella tränar dressyr...

... ,de finslipar formen...

... och jobbar med att få även galoppvolterna fina.

Både Haldol och Ella jobbar på bra!

Charmen har han naturligt...

... och gången också!

Desolett får också jobba...

...och Hanna ser till att det blir några extra pass.

En dag före jul gav sig några tjejer ut på härlig tur med hästarna.

Kollar Grånosa in rimfrosten eller fotografen?

Grånosa Kry trivs i vintersolen...

och doppar sig gärna i vattenbaljan!

"Pettson och Findus hälsar på en älg" är ett namförslag på fotot på Peppe, Sabina och Muska;-)

Muska - med självklar utstrålning.

Finja njuter av vintervädret.

Humle och Inti på nyårsafton.

Humle jagar Inti i en fartfylld lek.

Inti på promenad en solig eftermiddag.

3 november 2011

Höstens bilder har de flesta dykt upp på första sidan ett tag, men här kommer de samlade plus några nya. Först några bilder på skönt höstbete: Desolett och Finja, sedan Haldol som betar med sto och föl, och Grånosa med flocken bakom. Till sist en bild på Ljosefin. Därefter två bilder från dressyrtävlingen i Mantorp, först Haldol och sedan Desolett. Vi har besökt Halling och Isodur i höst och tog bilder på dem i nämnd ordning. Avslutningsvis lite hundbilder: segrarna i Tranås BKs agilityKM med Ella och HUmle i small-klassen, uppställningsbild på Inti och Humle samt sist tre bilder på Intis fina valpar hos Kennel Dangas.

25 september 2011

Här kommer några bilder från de senaste både helgerna, då vi varit i Vetlanda på hingstpremiering och riksutställning och Vreta Kloster på premiering. Först Haldol som blev AB-premierad med 42 poängoch sen tvåa i hingstklassen. Därefter en bild på vår andra nya AB-premierade häst; Henja som fick 43 poäng. Sen kommer Henjas dotter Grånosa, som fick 38 p och klass I och så en bild på hennes far Gandalf, då han gjorde årets bästa bruksprov. Sist två representanter från Årets kallblod; vår Finja som blev tvåa (och fick 42 p på riksutställningen) och så vinnaren Carlang.

27 juli 2011

En städning i mobiltelefonen gjorde att jag hittade många härliga bilder, inte minst på Grånosa. Jag börjar med tre bilder från hennes födelse den 2 juli, och sen en bild ett halvt dygn senare - det är fantastiskt vad som händer på den tiden! Sen en bild på en galopp i hagen tillsammans med mamma. Lite senare är det roligare att vara med kompisen Mirramiss, och här två bilder på när dessa två är ute och upptäcker världen. Så en bild där Grånosa ställt upp sig på samma sätt som Haldol i bakgrunden och till sist en bild på Ljosefin, som njuter av sommaren.

24 juli 2011

Jag fick fina bilder från Brunnstorp av Anngela Tollsten. Hon hade fångat mig och Finja under visningen, så jag har nöjet att visa två stycken. Sen en bild på Labolina. Även Jennika Smedberg var ute med kameran, och fick en fin bild på Ella och Finja, då de fick visa upp den fina rosett som hästvisande ungdomar får. Ella hade den dock bara till låns, för hon var medhjälpare denna gång. Därefter följer bilder från gårdagen i Köping. Först en bild på Humle och mig då vi fick kliva fram till första plats i bästa hanhundsklass. Sen ser vi Inti (längst bort) och Mia tillsammans med två medtävlare i öppenklass. Sen kommer två bilder på Konrad, och så två på Kåre, med först ett exempel på bus och sen ett på hur fint han kan trava. Jag tycker att båda är pappa upp i dagen! Allra sist en bild på uppfödargruppen: Humle, Inti, Kåre och Konrad.

10 juli 2011

Några bilder från fjord-SM: först Desolett och Ella på framridningen, sen Haldol på framridning både i dressyr och bruksridning. Därefter en illustration av det fina vädret och så en bild av Desolett och Haldol från invigningen och sist den "farliga" vattengraven.

6 juli 2011

Dagens bilder börjar med två döttrar till Haldol. Först ettåringen Labolina u. Lorina mf. Torjus, och sen enmånadgamla korsningsponnyn Mirramiss. Därefter fyra bilder på den stolta fadern Haldol, som finputsar inför SM med Julia, på den sista tillsammans med den stolta farmodern Desolett. Därefter ytterligare två bilder på Ella och Desolett, som också laddar till SM, Sist en bild på tre generationer musblackar hos oss: Grånosa Kry, Henja Kry och Muska.

27 juni 2011

Jag flyttade över lite bilder från telefonen och fick en liten resume av våren. Först en bild på när Haldol hälsar på Krissla, då hon just anlänt, och sen några andra bilder från hans sköna flockliv; när han och Ljosefin kliar varandra, Haldol på väg upp på berget och när han kikar fram ur buskagen. Tre bilder på Mira och Mirramiss, och sen en bild på hur "sommarbetet" såg ut en kväll (Finja på bilden), och till sist en illustration av hur mycket skönare det var några dagar senare i den låga kvällssolens sken.

18 juni 2011

Sommar och föltider! Vi har varit och tittat på två av resultaten av förra årets arbete. Först Mirramiss e. Haldol Kry u. Mira och sen två bilder på Gimli e. Gandalf u. Nala. Humle var med på agilityuppvisning och fångades i farten, och sist en bild på hans dotter Kajsa, då hon tog sitt andra raka CK på utställning.

23 maj 2011

Den här helgen har vi hunnit med både dressyrtävling och hundutställning. Först två bilder på Julia och Haldol, som gick riktigt bra på tävlingen. Sen en bild på Ella och Desolett från träningen hemma inför tävling. Så en bild på Humle med sina rosetter, och sist Inti som vi också tycker är fin!

8 maj 2011

Idag har vi haft bruksridningstävling på "Körsbärsberget". Vackrare kan det knappt bli, även om jag undrar om koncentrerade ryttare han märka det! Här ses först segraren Ella på Desolett, sen två bilder på Julia och Haldol. Därefter Helena och Desolett och sen Veronica på Sleipnir. Och så två systrar på varsin skäck: Julia på Baloo och Wilma på Maskot.

25 april 2011

Vilken underbar påskvecka vi har haft. Efter stängselöversyn fick hästarna komma ut på sommarbete och jag tror att det syns hur härligt de tyckte att det var. Efter alla bilder på våra hästar till sist två bilder på Ismos ettåriga dotter Isla och sist Ismo själv.

Först fyra bilder på Haldol, som tydligt visar hur härligt han tycker att sommarbete och nya ston i flocken var:

Här mumsar Henja för fullt av det gröna gräset, och därefter Ljosefin och sedan Muska fullt upptagna med samma sak. Desolett och Finja tog sig dock tid att busa också!

Ismos ettåriga dotter Isla ser ut att ha fått sin fars vackra huvud. Överst Isla och under henne Ismo.

27 mars 2011

Några bilder från dagens bruksridningstävling hos Tranås kusksällskap. Tyvärr glömde jag att ta fram kameran, så de första blev inte fotograferade. Därmed missade jag de båda främst placerade, meh här kommer några andra bilder. Först Julia på Haldol, och sen Ella på samma häst.Ella passade på att rida både Haldol och Desolett idag, och vann med Desolett. Sista bilden visar Annelie på halvblodet Gagans.

20 mars 2011

Ett par helt färska bilder. Den första är från vår skidtur idag i härligt väder. Den andra visar ett av de rådjur som hör till våra stadiga matgäster i hagen!

14 mars 2011

Nu börjar våren komma, men fortfarande förra helgen var det mycket snö. Här kommer lite bilder från olika mysiga vinteraktiviteter. Först från förra helgen då Unni och jag red ut i solen på Ljosefin och Henja.Först ses Unni på Ljosefin, sen min utsikt från Henja. Någon vecka tidigare var halva familjen på skidtur med hundarna, och då mötte vi Ella och Julia på ridtur med Desolett och Haldol, och jag visar ett par bilder från denna runda. Efter bilden på Tage med HUmle i koppel avslöjar jag här hur Humle helst åker skidor - bakpå någons skidor, i detta fall Unnis. Efter lite fler skidbilder, en kvällsbild från hagen och sist en hälsning från en nyklippt Ala. Kolla vilken fin häst som fanns under pälsen (som fick åka pga löss)!

17 februari 2011

Jag har länge lovat att lägga ut lite bilder från hästar som jag har sålt. Det är ju så roligt att höra av dem och se hur de ser ut. Det slumpade sig så att det idag blir tre avkommor till Ljosefin, men alla med olika fäder. Först en bild på Ala (den bilden kom redan i november, men det var ju vinter då också!). Sen kommer två bilder på Hogpax, som den nyfikne kan läsa mera om på ägarens blogg: http://istallet.blogspot.com/ . Jag läste där och såg ljuvliga vinterbilder från körning med Hogpax! Sist ett par bilder på Rimidol, som det finns ytterligare bild på under till salu. Översta bilden tillsammans med bästisen Bamse.

16 januari 2011

När snö och tö byter av varandra är det inte så dumt att en stund tänka på andra årstider. Jag hittade en massa bilder i telefonen, och har här laddat ner en del som jag delar med mig av. Först kommer en bild när Unni provred Pakita, som vi sedan hade mycket roligt med under sommaren.

Haldol och Julia jobbade på med dressyren, och det gick bättre och bättre. Haldol kopplade sedan gärna av tillsammans med Mira.

Från stohagen visar jag först en tidig vårbild vid matdags. Sedan kommer några bilder på Gandalf, först tillsammans med Ljosefin, sedan Humulin och sist Henja. På huvudbilden spanar han på Haldol som tränar på ridbanan. Därefter en bild på de besökande stona i Gandalfs flock och så Gandalf, Muska och Halling.

Sist ut denna gång blir en bild på vårt föl Halling och besökande fölet Ballerina, som lekte bra tillsammans och var väldigt sällskapliga. Här tillsammans med Mia. Att bli kliad i brinagn är SKÖNT!