FJORDHÄSTSTUTERI KRY

SÅLDA HÄSTAR

BOMBAY

Reg.nr. 30-87-7930. Russ valack brun född 1987 hos Barbro Winge,Torp, Åseda
Slutmätt 128 cm.

  Bondpiga 2457

Indus 381

Bonna 1824

Fridolf 273

Doris 2362

Mio 201

Savanna 562

Prick 123

Marit 620

Sven 195

Herculina 2057

Bojar 258

Monika 449

Piggelin 151

Bombay är en snäll och bussig nybörjarponny, som hade fått nog av livet på en ridskola för några år sedan. Sedan har han varit hos två olika familjer, innan vi köpte honom sommaren 2005. Både Ella och Tage har upptäckt att han är en trygg och snäll kompis, och hans enda nackdel är att han ibland inte vill låta sig fångas. Med morot eller i värsta fall hink är dock ett hungrigt russ inte så svårt att övertyga!

Ella har lärt sig massor på Bombay, och framför allt funnit trygghet och glädje i ridningen. Han är alltid lika snäll, och busar eller bockar aldrig. Han har sedan våren 2006 fått resa med till ridskolan en gång i veckan, och han är en riktig läromästare, som fungerar bra både på dressyr- och hopplektionerna (i alla fall om inte hinderna blir för stora, för då tror han sig inte om att klara dem!).

Så vitt vi vet är han aldrig tidigare utställd, men Ella ville gärna prova, så vi åkte till Jönköpings läns ponnysällskaps utställning i Vetlanda den 1 oktober 2006. Vi kom hem stolta och glada med en tjusig Bäst i rasen-rosett och fin-fina 39 poäng. Omdömet löd: "Väl bibehållen av mycket god rastyp. Vackert huvud, väl ansatt hals, bra sadelläge, stark rygg, välformat kors. Välbenad från sidan, obetydligt tät fram. Avspänd, taktmässig skritt. Taktmässig, något kort trav." Poängraden var 88887=39.

De två rosetterna från utställningen blir ett fint minne tillsammans med ett par rosetter från små tävlingar, när vi nu ska sälja denna härliga ponny. Han är frisk och sund, och har inte varit sjuk en dag hos oss, och vi tror att han ska kunna lära både en och två unga ryttare hur kul man kan ha med en ponny, innan det är dags att pensionera Bombay. Ella har nu vuxit ur honom, så tiden blev inte så lång tillsammans, men han har betytt mycket för Ellas självförtroende och glädje i ridningen. Nu hoppas vi att han ska komma till lika stor glädje hos sin nya ryttare Emma.

Bombay på bete.