FJORDHÄSTSTUTERI KRY

SIROCCO

Welshponny valack brunskimmel född 1993 hos Birgitta Grytberg, Gyttorp,
Slutmätt 131 cm.

TIQUINA 35-86-3107

CANDIDE RW 72

ASKÖ CARAMIA RW 664

PENDOCK PIONEER RW 46

HEOLDDU ROSIE RW 409

CAWDOR HYWEL RW 16

ASKÖ CARIOCA RW 475

NÄSBYHOLMS ERKER RW 47

PENDOCK PRUDENCE WSB 21124

KIRBY CANE PLUNDER WSB 4221

WERNYPENTRE RELIGHT WSB 16407

BENGAD LABURNUM WSB 9208

TYDI CAROL WSB 14489

LLANART NIGHTLIGHT WSB 3468

Vi köpte Sirocco i juli 2003, då Marias russ Mulle blev allt sämre i sina lungor, och vi insåg att han måste avlivas till hösten. Helena fick tips om Sirre av en domarsekreterare på connemarautställning, och vi gav oss av för att prova efter att ha sett en video. Hos sin förra ägare hade Sirre tävlat upp till lätt A dressyr och lätt B hoppning, och han var verkligen en mycket välriden och trevlig ponny, så han fick följa med oss hem direkt efter att hälsokontroll gjorts.

Maria har lärt sig mycket på Sirre, som hon även haft med på ridläger, där de blev lika förtjusta som vi i denna bussiga ponny. Han är lydig och lättriden både på ridbana och ute, och han går lika fint i grupp som ensam. Dessvärre har Maria vuxit massor på ett år och fick hösten 2004 lämna över Sirre till Ella, som först inte trodde att hon vågade rida honom, men sedan plötsligt insåg hur duktig och trevlig han är. Vi hoppades att de skulle få kul tillsammans, och det gick jättebra till en början, och Ella tränade för tränare regelbundet. Sedan började Ella känna sig osäker, efter att ha ramlat av Sirre på ridskolan en gång. Trots att det sen gick fint, och att inget särskilt hände den gången, blev Ella rädd och ville inte rida mer på Sirre. Därför har vi sommaren 2005 sålt Sirre till en ny ryttare där vi trodde att han kan skulle få bli till glädje och nytta.

Tyvärr visade det sig vara en felaktig bedömning, och i november 2005 köpte vi tillbaka Sirre, då han börjat bocka av flickan, och ägarna uppträtt otrevligt och hotfullt mot oss. Efter bantning började vi rida Sirre igen, och han gick lika bra som tidigare, så han annonserades ut och är nu såld. Vi önskar lycka till och många bra dagar!

Siroccos exteriöra meriter:

2004-06-19: Bronsmedalj (Lite svag raskaraktär, ridmodell, ridkondition. Omusklad hals. Välbenad från sidan. Bra och ledig skritt. Lätt, lite oengagerad trav). Placerad 1 av 1. Svenska welshponny och cobföreningens utställning, Vikingstad.

Maria och Sirre i juni 2004.