FJORDHÄSTSTUTERI KRY

HÄSTAR TILL SALU

Brimi Kry och Brusali Kry.

Vi planerar att under 2023 sälja flera av våra hästar. Vår AB-premierade hingst Hassle Kry är till slau efter avslutad säsong (augusti). Vi hoppas få tre föl under året, två efter Hassle Kry och ett efter Kronos. Något eller några av fölen kommer bli till salu. Vi kommer också sälja en eller båda av våra fyraåriga ston Brusali Kry och Brimi Kry, men de kan inte flytta förrän deras föl är avvanda. Hör av dig om du är intresserad av någon av dessa.

VID KÖP AV HÄST

När du köper häst av oss är vi måna om att hästen ska få det bra, och att du ska bli nöjd! Läs gärna mer om våra rutiner för uppfödningen och utbildningen. Alla hästar är vaccinerade (mot stelkramp och hästinfluensa, och oftast även mot botulism). De är regelbundet kontrollerade avseende parasiter och vid behov avmaskade. De är registrerade med hästpass och ID-märkta med microchip. De är däremot inte försäkrade.

Vi upplyser alltid om eventuella sjukdomar eller problem som har förekommit tidigare, och man får gärna komma hit flera gånger och bekanta sig med sin tilltänkta häst. Däremot lämnar vi inte ut hästar på prov och vi lånar inte ut våra hästar.

Eftersom vi driver uppfödningen som rörelse måste vi ta ut moms vid försäljning av hästar. För andra näringsidkare är denna avdragsgill. Priserna som anges inkluderar moms.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att komma hit och titta! Helena och Per-Olof Kättström, Taleryd mellangården, 573 97 Tranås, telefon 070-5681361, e-post: kry@telia.com.