FJORDHÄSTSTUTERI KRY

HÄSTAR TILL SALU

Just nu har vi inga hästar till salu, men vi kommer troligen att ha ett eller två föl till salu, om allt går bra med vårens fölningar. Finja Kry och Aska Kry är dräktiga med Brynje 218 och något av fölen kan komma att bli till salu under 2019. Vi vill att fölen stannar till minst åtta månaders ålder, men går att tinga mot handpenning tidigare. Vi beslutar om försäljning under sommaren.Välkommen att höra av dig om du är intresserad!

Hör av dig om du är intresserad av att köpa häst av oss.

VID KÖP AV HÄST

När du köper häst av oss är vi måna om att hästen ska få det bra, och att du ska bli nöjd! Läs gärna mer om våra rutiner för uppfödningen och utbildningen. Alla hästar är vaccinerade (mot stelkramp och hästinfluensa, och oftast även mot botulism). De är regelbundet kontrollerade avseende parasiter och vid behov avmaskade. De är registrerade med hästpass och ID-märkta med microchip. De är däremot inte försäkrade.

Vi upplyser alltid om eventuella sjukdomar eller problem som har förekommit tidigare, och man får gärna komma hit flera gånger och bekanta sig med sin tilltänkta häst. Däremot lämnar vi inte ut hästar på prov och vi lånar inte ut våra hästar.

Eftersom vi driver uppfödningen som rörelse måste vi ta ut moms vid försäljning av hästar. För andra näringsidkare är denna avdragsgill. Priserna som anges inkluderar moms.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att komma hit och titta! Helena och Per-Olof Kättström, Taleryd mellangården, 573 97 Tranås, telefon 070-5681361, e-post: kry@telia.com.