FJORDHÄSTSTUTERI KRY

HÄSTAR TILL SALU

Askas föl Brusali Kry e. Brynje 218 kommer troligen vara till salu. Hon är ett välbyggt och rörligt föl med trevligt temperament. Eftersom hon har en vit fot kan hon inte få avesldiplom, men hon kan visas och stambokföras utan hinder av detta, och hon kan också tävlas utan hinder av detta.Vi tror att hon kommer kunna bli en väldigt trevlig och lättlärd häst. Vi vill att föl stannar till minst åtta månaders ålder innan de flyttar, men går att tinga mot handpenning tidigare. Välkommen att höra av dig om du är intresserad!

Hör av dig om du är intresserad av att köpa häst av oss.

VID KÖP AV HÄST

När du köper häst av oss är vi måna om att hästen ska få det bra, och att du ska bli nöjd! Läs gärna mer om våra rutiner för uppfödningen och utbildningen. Alla hästar är vaccinerade (mot stelkramp och hästinfluensa, och oftast även mot botulism). De är regelbundet kontrollerade avseende parasiter och vid behov avmaskade. De är registrerade med hästpass och ID-märkta med microchip. De är däremot inte försäkrade.

Vi upplyser alltid om eventuella sjukdomar eller problem som har förekommit tidigare, och man får gärna komma hit flera gånger och bekanta sig med sin tilltänkta häst. Däremot lämnar vi inte ut hästar på prov och vi lånar inte ut våra hästar.

Eftersom vi driver uppfödningen som rörelse måste vi ta ut moms vid försäljning av hästar. För andra näringsidkare är denna avdragsgill. Priserna som anges inkluderar moms.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att komma hit och titta! Helena och Per-Olof Kättström, Taleryd mellangården, 573 97 Tranås, telefon 070-5681361, e-post: kry@telia.com.