FJORDHÄSTSTUTERI KRY

ÖPPET HUS

I april är det 20 år sedan den första Kry-hästen såg dagens ljus. Detta firar vi med öppet hus lördagen den 11 april. Alla som anmäler sig (skickar mejl/meddelande) bjuder vi på fika. Vi börjar klockan 14.00. Vi börjar med att vi visar vi våra hästar under ryttare, i löshoppning och vid hand. Vi presenterar årets avelshingst Hassle Kry 299, och ni kommer att få se båda hans föräldrar och flera andra nära släktingar. Det kommer att finnas en kort tipspromenad med Krya frågor. Efter uppvisningarna blir det fika, och vi kommer att berätta lite om våra hästar genom åren. Välkomna!

Så här hittar ni: Från väg 32 norrifrån (från E4 Mjölby): Passera Tranås. Kör förbi Säby kyrka, och sväng sedan höger mot Äpplaryd, Taleryd. Följ grusvägen 4 km, och sedan är det ett rött trähus på vänster sida, stall och ligghall på höger sida.

Så här hittar ni: Från väg 32 söderifrån (Vetlanda, Eksjö): Efter Sunhultsbrunn kör tills det blir 90, och sedan är det första vänster mot Taleryd, Äpplaryd (om du kommer till Säby kyrka har du kört för långt). Följ grusvägen 4 km, och sedan är det ett rött trähus på vänster sida, stall och ligghall på höger sida.

Så här hittar ni: Från E4 söderifrån: Kör till Gränna och sväng mot Tranås. När du kommer till Gripenberg åker du under järnvägen, och svänger sedan direkt höger mot Frinnaryd. kör ca 2-3 km och sväng sedan vänster mot Taleryd. Kör 2 km och ta vänster i oskyltad korsning (återvändsgata rakt fram), och sedan är det första gården med rött hus till höger.