FJORDHÄSTSTUTERI KRY

KURSER 2011

Under 2011 kommer Helena att vara kursledare för två exteriörkurser, som ordnas i Svenska Hästavelsförbundets regi, samt en id-kurs som ordnas av distriktsveterinärerna i Falköping.

Den första exteriörkursen kommer att hållas på Tranås ridklubb helgen den 15-16 januari och är kurs nummer två i en serie på tre. Nivån på kursen motsvarar alltså ungefär de steg 2 kurser som hållits tidigare, men denna kurs kommer inte att rikta in sig på någon speciell ras. Förutom exteriörbedömning i teori och praktik ägnas en del av kursen åt genetik. Det finns fortfarande någon plats kvar på denna kurs, och om du tidigare har gått någon exteriörkurs och vill passa på att utveckla dig kan du kontakta Petra Alm på Svenska Hästavelsförbundet.

Till kursen 15-16 januari behöver vi också hästar att övningsbedöma, på lördagen 13-15 och på söndagen 10.30-12.00. Om du har ett kallblod eller ponny och vill ta chansen till bra träning och en noggrann beskrivning av din häst är du välkommen att kontakta Helena på kry@telia.com

Fredagen den 28 januari kommer Helena att ha en kurs om hästens färger och id-kontroll. Kursen hålls i Falköping och om du är intresserad av att vara med kan du kontakta distriktsveterinär Sanna Hedén sanna.heden@dv.sjv.se

Helgen den 19-20 februari kommer Helena att leda en ponnydomarkurs i Norrköping. Kursen är i första hand öppen för dem som har domarkompetens på en eller flera raser och som nu vill utvidga sin behörighet, men i mån av plats är även aspiranter välkomna. Kursen kommer att praktiskt och teoretiskt gå igenom russ, dartmoor, exmoor och kaspisk häst. Kontakta Petra Alm på SH om du är intresserad av denna kurs.